En Güncel A2 Frekans Bilgileri (Açıklamalı Ayarlama Anlatımı)
A2 kanalı, spor dizi ve eğlence programlarıyla Türk seyircilerinin ilgisini çeken bir kanal. Büyük izleyici kitlesine sahip nostaljik dizileri de yayınlayan A2 kanalı, ağırlıklı olarak diziseverlere uygun bir yayın sağlıyor. Bununla birlikte, “Ziraat Türkiye Kupası” gibi büyük spor müsabakalarını da bu kanal üzerinden izlemek mümkün.
HD yayın kalitesi ile yüksek seyir imkanı sunan A2, Türkiye’de hizmet veren hemen hemen tüm platformlar üzerinden yayın yapar. Dilerseniz siz de, Türksat, Kablo TV, Tivibu, Vodafone TV ve Turkcell TV Plus platformları üzerinden A2’yi yüksek kalitede izleyebilirsiniz. Bunun için ilk olarak A2’ye ait doğru ve güncel bilgileri kullanarak televizyonunuzdan frekans ayarını yapmalısınız. A2 kanalını televizyonunuzdan izlemek için ihtiyaç duyacağınız tüm kanal ve frekans bilgilerini yazımızın devamında bulabilirsiniz. Peki birçok platformda yer alan A2’ye ait kanal numaraları ve frekans bilgileri nelerdir? Televizyondan frekans ayarı nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevabı yazımızın devamında…
Platformlara Göre A2 Kanal Numaraları
Son birkaç yıl içerisinde yayın hayatına başlayan A2 kanalı, faaliyete başladığı ilk günlerde sayılı platformda yer aldı. Ancak son dönemde neredeyse tüm platformlarla anlaşma yaparak daha ulaşılabilir bir konuma geldi. Geniş bir kesime hitap eden A2, yer aldığı her platformda farklı bir kanal numarasına sahip. Farklı yayın platformları üzerinden sınırsız olarak izleyebileceğiniz A2 kanal numaraları ise şu şekildedir:
- Kablo TV: 31. kanal HD yayın – 928. kanal normal yayın
- Tivibu: 59. kanal
- Vodafone TV: 35. kanal
- Turkcell TV Plus: 29. kanal
- Digiturk: 35. kanal
- D-Smart: 277. kanal
A2 Frekans Bilgileri
A2’de yayınlanan dizi, maç ve eğlence programlarını izlemek için A2’ye ait kanal numaralarını ve frekans bilgilerini bilmelisiniz. Çünkü kanal numarasının yanı sıra ilk olarak izlenmek istenen kanalın frekans ayarlarının yapılması gerekir. Elbette ki gelişen teknoloji sayesinde otomatik kanal ekleme yöntemi ile bu işlem hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Ancak eski model cihazlarda veya farklı sebeplere bağlı olarak elle kanal ekleme işlemi de gerekebiliyor. Kullanıcılar tarafından bu, zorlu bir işlem gibi gözükse de birkaç basit adımla frekans ayarlamasını tamamlamak mümkün. İşte A2 frekansını ayarlamak için gerekli olan tüm bilgiler…
A2 Türksat Uydu Frekansı
- Uydu Adı: Türksat
- Alış Frekansı: 12053 MHz
- Polarizasyon: H – Yatay
- Sembol Oranı: 27500
- FEC: 5/6
- VideoPid: 1314
- AudioPid: 1414
A2 HD Türksat Uydu Frekansı
- Uydu Adı: Türksat
- Alış Frekansı: 11998 MHz
- Polarizasyon: V – Dikey
- Sembol Oranı: 11666
- FEC: 3/4
- VideoPid: 4907
- AudioPid: 5007
A2 Frekansı Nasıl Ayarlanır?
A2 normal yayın ve HD yayın bilgileri bu şekildeydi. Şimdi de gelin, birlikte bu bilgiler ışığında A2 frekansının nasıl ayarlanacağına bakalım. İşte, A2 kanalını izlemek için takip edilmesi gereken adımlar…
1. Adım
Frekans ayarlamasına başlamadan önce, bu işlemin televizyon kumandası aracılığıyla yapılacağını belirtelim. Kumanda üzerindeki tuşları kullanarak “Ayarlar” isimli menüye ulaşın. Kumandanın modeline göre tuşların isimlerinde değişiklik olacağı için siz elinizdeki ürüne göre ilerleyin.
2. Adım
Ayarlar menüsüne ulaştıktan sonra ise kurulum ayarlarını görüntülemelisiniz. Bu bölümde, kanal ekleme ile ilgili üç farklı seçeneğin bulunduğu bir liste ile karşılaşacaksınız. “Elle Kanal Ekleme” veya “Kanal Ekleme” kısmına gelin.
3. Adım
Bir sonraki adımda ise, frekans bilgilerini girmeniz gereken asıl bölüm ile karşılaşacaksınız. “Alış Frekansı” seçeneğinin yanındaki boşluğa, A2 normal yayını için “12053”, HD yayını için “11998” yazarak sonraki bölüme geçiş sağlayın.
4. Adım
Polarizasyon adımına gelindiğinde eğer A2’yi normal yayın ile izleyecekseniz “H-Yatay”, HD olarak izleyecekseniz de “V-Dikey” seçeneklerini işaretleyin.
5. Adım
Sembol oranı bölümüne de yine normal ve HD yayına dikkat ederek doğru bilgiyi yazmalısınız. A2 normal yayını için “27500”, HD yayını için “11666” yazın.
6. Adım
Ardından yine aynı sayfa üzerinden devam edin ve eğer sayfada “FEC” yazısı yer alıyorsa “5/6” veya “3/4” numarasını işaretleyin. “FEC” bilgisi bulunmuyorsa da, direkt olarak “Tamam” tuşuna basarak ayarları kaydedebilirsiniz.
7. Adım
Bu adımları dikkatli bir şekilde takip ettiğinizde frekans ayarlama işlemi de tamamlanmış olur. Frekans ayarını ve kanal arama işlemini yaptıktan sonra A2 kanalı, kanal listenizin sonunda yer alacaktır. Dilerseniz kanalı istediğiniz sıraya taşıyabilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.