En Yeni Ulusal Kanal Frekans Bilgileri (Adım Adım Anlatım)
Ulusal Kanal, çeşitli programlarla TV seyircisinin ilgisini üzerine çekmeyi hedefleyen bir kanal olarak öne çıkıyor. Kültür-sanat, ekonomi gibi konularda hazırlanan programların yanı sıra son dakika haberleriyle de seyircilerini gündem hakkında bilgilendiriyor. Yayınını 24 saat kesintisiz olarak sürdüren Ulusal Kanal, yayın akışında yer alan siyaset programlarıyla da izleyiciyi ekran karşısına topluyor.
Bazı yayın platformlarında kendine yer bulabilen Ulusal Kanal, internet üzerinden de izlenebiliyor. Ulusal Kanal, yeni katıldığı Tivibu’nun yanı sıra Türksat 4A, D-Smart, Kablo TV ve Vodafone TV platformlarından da takip edilebilir. Frekans bilgilerine sahip olduğunuz takdirde cihazınızda bu ayarları yaparak Ulusal Kanal’ı izleyebilirsiniz. Frekans bilgilerini ve bu ayarları yapacağınız işlemin adımlarını sizin için bir araya getirdik. Yazımızı takip ederek frekans ayarlarını adım adım uygulayabilirsiniz.
Platformlara Göre Ulusal Kanal Kanal Numaraları
Her yayın platformu, kanallara numara verme konusunda kendi sistemini uyguluyor. Bu nedenle de kanal numaraları farklı olabiliyor. Ulusal Kanal’ın yer aldığı yayın platformlarındaki kanal numaralarını aşağıya sıraladık:
- D-Smart: 89. kanal
- Kablo TV: 39. kanal
- Vodafone TV: 61. kanal
- Tivibu: 61. kanal
Ulusal Kanal Frekans Bilgileri
Ulusal Kanal’ın yayınlarını izleyebilmek için kanal numarasını bilmenin yanı sıra frekans bilgilerine de sahip olmanız gerekebilir. Gelişmiş özelliklere sahip birçok cihaz otomatik arama özelliği sayesinde kanalların frekansını bulabiliyor olsa da bazı durumlarda frekans ayarlarını kendiniz yapmanız gerekebilir. Vereceğimiz bilgilerle televizyonun frekans ayarlarını kendiniz yaparak Ulusal Kanal’ı izleyebilirsiniz.
İlk bakışta frekans ayarlarını yapmak zor gibi görünebilir. Fakat paylaşacağımız adımları uygulayıp doğru alanlara doğru bilgileri girdiğinizde işlemin basit olduğunu göreceksiniz. Ayarlar yapıldığında cihaz bunları hafızasına kaydedeceğinden işlemi bir kez yapmanız yeterli olacaktır. İşte ayarları yapabilmeniz için gerekli olan Ulusal Kanal frekans bilgileri:
Ulusal Kanal HD Türksat 4A Uydu Frekansı
- Uydu: Türksat 4A
- Alış Frekansı: 12685
- Polarizasyon: V-Dikey
- Sembol Oranı: 30000
- FEC: 2/3
- Kapsama: Batı
- VideoPid: 5832
- AudioPid: 5932
Ulusal Kanal Frekansı Nasıl Ayarlanır?
Şimdi de sıraladığımız bu bilgilerle Türksat uydusu üzerinden Ulusal Kanal frekans ayarlarının nasıl yapılacağına birlikte bakalım. Bu adımları uygulayarak dilediğiniz zaman cihazınızın frekans ayarlarını düzenleyebilirsiniz.
1. Adım
Öncelikle menüye girmeniz gerekiyor. Bunun için kumanda üzerindeki “Menu” tuşuna basıp ayar yapacağınız menüyü açmalısınız. Genellikle kumandanın ortasında yer alan bu tuş “Setup” ya da “OK” şeklinde de olabilir. Menüye girdiğinizde “Kurulum” menüsü ve kanal eklemeyle ilgili bir liste karşınıza çıkacak. Bunlar, otomatik kanal ekleme, kanal arama, elle kanal ekleme gibi seçeneklerdir. Kumandanızın “Aşağı-Yukarı” yön tuşlarıyla “Kanal Ekleme ” bölümüne gelmelisiniz.
2. Adım
Uydu alıcınızın marka ve modeline göre değişecek olan seçenekler göreceksiniz. Bunların içinde “TP Frekansı”, “Transponder”, Alış Frekansı”, “Uydu Frekansı” seçeneklerinden hangisi sizin modelinizde görünüyorsa onu seçin. Seçeneğin yanında yer alan boşluklara kumandanızın rakamlarını kullanarak frekansı girin. Ulusal Kanal yayını için gireceğiniz sayı “12685” tir.
3. Adım
Aynı menüden uygulamaya devam ederek, kumandanın yön tuşlarıyla “Sembol Oranı” ya da “Sembol Rate” şeklinde yazılmış seçeneğin olduğu yere gelin. Buraya Ulusal Kanal için “30000” sayısını, kumandanın rakamlarıyla tuşlayın.
4. Adım
Aynı pencerede “polarizasyon” ayarını yapacağınız kısma gelmeniz gerekiyor. Ulusal Kanal için burada yapacağınız ayar “Dikey (V)” ayarıdır. Yani “Vertical” seçeneğini onaylayın.
5. Adım
Aynı sayfada bu kez “FEC” ayarları üzerine gelmelisiniz. Kumandanın “Sağ-Sol” yön tuşlarıyla Ulusal Kanal için “2/3” kodunu girmelisiniz. Bazı uydu alıcısı modellerinde FEC kodu girmek için bir alan bulunmayabilir. Bu durumda kodu girmenize gerek yoktur.
6. Adım
Bu aşamada kumandanızın “OK” tuşuna basarak ayarları tamamlayın. Bu şekilde Cihazınız, Ulusal Kanal frekans bilgilerini kaydetmiş olacak.
7. Adım
Bütün bu ayarlar yapılıp bilgiler gerekli boşluklara girildikten sonra yapmanız gereken Ulusal Kanal’ı cihazınızda aratmak olacaktır. Bu kısım uydu alıcınızın modeline göre değişebilir. “Aramayı Başlat”, “FP Tara” seçeneklerinden hangisi sizin modelinizde görünüyorsa ona basıp arama işlemini başlatabilirsiniz. İşlem bitince uydu alıcısı bulduğu kanalı listenin sonuna kaydetmiş olacak. Ulusal Kanal’ın sırasını daha sonra istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
Henüz yorum yapılmamış.